KesÀ tulee!
11.1.2018
KevÀtstartti tulee taas!
2.4.2018
NÀytÀ kaikki

Pakeniko paineet pakkasella? 😄

Pakkanen vaikuttaa talvirenkaiden ilmanpaineisiin laskevasti: noin 0,1 baria/ -10 astetta. Suomen olosuhteissa on hyvĂ€ kĂ€yttÀÀ 0,2 – 0,3 baria korkeampia paineita kuin kesĂ€renkaissa👆 Tarkistaessasi ilmanpaineita, ota huomioon autosi kokonaiskuormitus. Oikeanlaisilla ilmanpaineilla viimeistelet autosi hyvĂ€t ajo-ominaisuudet, ajat vakaammin ja turvallisemmin sekĂ€ sÀÀstĂ€t renkaiden kulutuspintaa ja polttoainetta.

Auton TPMS-merkkivalo saattaa tervehtiĂ€ kuljettajaa ahkerasti vingahdellen lĂ€mpötilojen muuttuessa tai auton seistessĂ€ pitempÀÀn syyttĂ€ suottakin. Jos asia epĂ€ilyttÀÀ, autamme mielellĂ€mme. Rengaspaineiden tarkistus ja lisĂ€ys ei meiltĂ€ juuri aikaa vie, siksi emme siitĂ€ mitÀÀn edes veloita🔍 TPMS-anturien herkkyydestĂ€ johtuvaan merkkivaloshow’hun tarjoilemme lÀÀkkeeksi renkaiden typpitĂ€yttöÀ, jolloin paineet pysyvĂ€t paremmin pakkasellakin 😄 Hintaa moisella on 20€/sarja.

Ilmanpaineiden tarkistuksen yhteydessĂ€ katsastele samalla renkaat lĂ€pi ulkoisten vaurioiden varalta ja jos huomaat jotain epĂ€ilyttĂ€vÀÀ (patti kyljessĂ€, ruuvi renkaassa tms.), poikkea rengasliikkeessĂ€ tutkituttamassa asia. Varsinkin ennen pitempÀÀn reissuun lĂ€htöÀ renkaat olisi syytĂ€ tarkistaa ja tarvittaessa lisĂ€tĂ€ ilmaa – nĂ€in autoa reissukuormineen on turvallisempi kuljetella eikĂ€ tule matkan aikana ikĂ€viĂ€ yllĂ€tyksiĂ€ renkaan tyhjetessĂ€ tai pahimmillaan rĂ€jĂ€htĂ€essĂ€ kesken ajon. Kannattaa myös varmistua siitĂ€, ettĂ€ tarkistaa paineet luotettavalla mittarilla. Joskus huoltoaseman pihalla pakkasessa kaltoinkohdellut mittarit saattavat nĂ€yttÀÀ vÀÀriĂ€ lukemia.